Avbryt automatisk omstart i Windows 7

Windows Update sin automatiske omstart er blant de mest irriterende ”funksjonene” i Windows. Personlig har jeg kommet borti at den slår av maskinen i de mest ubeleilige tidspunkt. Midt i en runde online spilling, under større nedlastinger, under lengre utregningsprosesser, osv. Fellesnevneren er når man forlater PC’en og ikke er tilgjengelig for å trykke ”Postpone” knappen.

Automatisk omstart i Windows 7

Automatisk omstart i Windows 7

Men frykt ikke. Det finnes både midlertidige og permanente løsninger. Den raskeste og enkleste metoden er å gå inn i et kommandovindu og oppgi kommandoen

Etter å trykke ”Enter” vil dette midlertidig slår av masingen om omstart. I Windows 7 finner du kommandovinduet ved å skrive cmd i søkefeltet.

Den permanente løsningen finnes dessverre ikke for ”Home” brukere av Windows 7. Dette er fordi den ikke inkluderer ”Group Policy Editor”. Men for de heldige med Professional eller Ultimate så er det bare å ta turen over til techspot.com hvor de beskriver prosessen i detalj:

techspot.com/guides/230-prevent-automatic-windows-update-restarts

Leave a Reply

Your email address will not be published.