Yellow Bird – 360-video!

Vi er alle vant med Google Street View hvor vi kan se 360-graders stillbilder av enhver gate på Google Maps, men videoer av samme type er ikke helt utbredt ennå. Dette er en innovasjon Marc Groothelm fra Nederlandske yellowBird har gått inn for å gjøre noe med. Deres nye 360-graders videokamera imponerer med en spennende og mer inkluderende filmopplevelse. Man blir plassert midt i handlingen og kan selv velge hva man vil fokusere på.

For tiden vinkler de seg inn mot web-promotering av diverse produkter, men potensialet for en forrykende filmopplevelse ligger kanskje å ulmer. Kanskje ikke Hollywood med det første, men tenk deg neste Blair Witch Project der vi selv febrilsk kaster blikket i alle retninger. Den ultimate oppskriften på søvnløse netter vil jeg tro. Et steg i riktig retning kan være denne reklamen for Doritos:

doritos.yb.nl/youtube

Den nærmeste opplevelse jeg har kommet over, som likner 360-opplevelsen til yellowBird, er kanskje noen av mellomsekvensene til “Modern Warfare”-serien. Disse gir oss sanseinntrykkene til en enkeltperson der det eneste man kan kontrollere er retningen man ser.

Men når jeg nå tenker tilbake til MW2 så gir det inspirasjon til forbedringer. Må si at jeg rett og slett ikke liker den opprinnelige 360-opplevelsen der man må klikke og dra musen for å panorere. Spesielt liker jeg ikke at hastigheten er avhengig av hvor langt man drar musen. En mye mer intuitiv metode er å trekke lærdom fra FPS-spill hvor bildet er låst til musen og panorering er direkte knyttet til mushastigheten. Spesielt for oss PC-gamere er dette optimalt, da konsollspillere faktisk spiller FPS-spill med slike kontrollere – tro det eller ei *grøss*. Videre bør de kanskje jobbe litt med å få bort ”jittering” når man panorerer under mer heftige scener. Og når vi først er i gang med julegavelisten så kunne jeg tenkt meg en zoom-funksjon ved hjelp av scroll wheel på musen.

Men når alt dette er sagt så er jeg netto positiv til produktet og ser absolutt et potensial liggende latent. For å si det slikt: Hadde de vært på børs vet jeg hvor sparepengene mine ville gått. For mer informasjon kan du ta en titt på yellowBirds garantert unikt navngitte nettside

YellowBirdsDontHaveWingsButTheyFlyToMakeYouExperienceA3DReality.com

Ellers kan du bruke deres noe enklere alias yb.nl. Hvis du fikk blod på tann og ønsker å se flere 360-videoer så er det mange å finne under fanen news.

Leave a Reply

Your email address will not be published.